Pureblu producten

Wij, Edo en Maria, runnen bosbessenbedrijf Noorderbos, en telen ca 20 rassen blauwe bessen, elk met hun eigen smaak. Voor onze verse bessen, diepvriesbessen, sappen en siroop zoeken we de beste combinatie van smaken. Onze pure producten boordevol biologische blauwe bessen vind je in biowinkels onder de naam PureBlu

Veel van onze producten kun je bij biologische winkels in heel Nederland kopen of bestellen.
Zie ook de pagina verkooppunten.

Van begin juli tot begin september liggen onze verse bessen in biowinkels in het hele land, in recyclebare kartonnen bakjes.


PureBlu 100% blauwe bessensap – 3 smaken

Pure sappen, geperst van 100% blauwe bessen, gepasteuriseerd en direct afgevuld in de fles. Het sap bevat alleen de suikers die van nature in de bessen aanwezig zijn.

fles van 200 ml (links) en 750 ml (rechts) fris sap

FRIS SAP
De smaak van deze melange van bessenrassen is puur, stevig & fris. Vol van smaak en aromatisch, met een zuurtje voor een mooi accent – ook een lekker en gezond alternatief voor rode wijn. 100% bessensap.

fles van 200 ml
mild sap

MILD SAP
De smaak van deze melange van bessenrassen is puur, mild & lichtzoet. Vol van smaak en aromatisch; door het milde karakter geschikt voor een breed publiek. 100% bessensap.

fles van 200 ml (links) en 750 ml (rechts) gekruid sap

PUNCH: FIJN GEKRUID SAP
Een milde melange van bessenrassen, waaraan winterse kruiden zoals kaneel, sinaasappelschil en anijs hun smaak hebben afgegeven. Warm en koud te drinken. Opgewarmd een heerlijk en gezond alternatief voor Glühwein. 100% bessensap.


Diepvries blauwe bessen

De rijp geoogste biologische blauwe bessen zijn los ingevroren.
Verpakt in zakjes van 1 kilo of dozen van 15 kilo. Gebruiksklaar voor diverse vormen van bereiding en verwerking. De voedingswaarde is gelijk aan vers geplukte bessen. Gebruik als superfood, rawfood, in smoothies, shakes, in ontbijt, broodbeleg, dessert of gebak.
Een doos met 15 kilo diepvriesbessen kun je laten bezorgen op het vasteland in heel Nederland. Voor de eilanden is een toeslag.

1 KILO DIEPVRIES BESSEN

1 kilo diepvries bessen
Deze zakjes vind je in veel biologische speciaalzaken.
Biowinkels kunnen ze altijd bestellen bij hun groothandel. Bij Hofwebwinkel zijn ze ook te bestellen, check hun site voor de bezorgregio.

15 KILO DIEPVRIES BESSEN

15 kilo diepgevroren blauwe bessen
(ingevroren bosbessen, IQF, 15 kg los in één doos)
15 kilo past in twee laden van uw vriezer.

maat van 15 kg doos:
26 x 26 x 40 cm
Wordt in Nederland per diepvriestransport thuis bezorgd voor €128,00.
Voor de eilanden geldt een toeslag. Mail ons als je interesse hebt.


Traditioneel bereide siropen

Voor de liefhebbers van traditionele siropen hebben we blauwe bessensiroop en vlierbloesemsiroop ontwikkeld. Te gebruiken voor limonade, dressing, desserts en cocktails.

fles van 450 ml blauwe bessen siroop

DRENTSE BLAUWE BESSEN SIROOP
De basis van deze blauwebessensiroop is puur versgeperst blauwe bessensap. In de siroop zit meer sap en minder suiker dan bij gewone siroop. Een fles levert 3,5 liter verfrissende blauwe bessendrank.

fles van 450 ml vlierbloesem siroop

DRENTSE VLIERBLOESEMSIROOP
In de lente bloeit de vlierbloesem uitbundig in de houtsingels tussen onze bessenpercelen. We plukken de bloesem met de hand, bij droog weer en als de zon niet te fel is.
Deze unieke siroop van eigen land is echt een ‘limited edition’.
Een fles is goed voor 4 liter geurige vlierbloesemdrank.
Vraag ernaar bij je biologische winkel.


PureBlu Drentse Aa zuivel

Een mooie samenwerking tussen twee Drentse biologische bedrijven heeft geleid tot een frisse zuiveldrank en fruitige yoghurt!
In heel Nederland te koop in biologische winkels zoals Ekoplaza en Odin.

Statiegeldfles 1 L

PUREBLU KARNEMELK

De traditioneel bereide Drentse Aa karnemelk met onze Drentse blauwe bessensiroop leidt tot een unieke licht tintelende drank.
In glazen statiegeldfles van 1 liter.

Statiegeldfles 750 ml

PUREBLU YOGHURT

Onze blauwe bessen passen heel mooi bij de romige yoghurt van Drentse Aa.
In een glazen statiegeldfles van 750 ml.


Blauwe bessen ijs

NICE !

Voor de zomer van 2023 heeft NICE een bijzonder en lekker ijsje gemaakt van onze bessen, met een romig jasje van witte chocola, smullen maar!

Vraag ernaar bij je biowinkel of kijk hier voor de NICE verkooppunten.